Skal du tage på storbyferie til London – eller er f.eks. Paris eller Berlin bedre? Det kommer udelukkende an på, hvad du gerne vil have ud af din storbyferie. Nogle storbyer er gode til nogle ting, og andre storbyer er gode til andre ting. Du kan dog altid være sikker på interessante oplevelser, ligegyldigt hvad du vælger.

London

London kan noget med seværdigheder. Her er rigtig mange af dem – både de nye som London Eye og de gamle som Tower of London. Byen har også en velfungerende undergrundsbane, der gør det nemt at komme rundt.

Når det gælder shopping ligger London også helt i top. I byen kan du finde alt fra stormagasiner med alverdens varer til små, spændende designerbutikker med ting, som du ikke finder andre steder.

Og endelig så har London jo også en musical-scene, som du kun finder lignende i New York. Så er du til musik og teater, så er det den rigtige by for dig.

Paris

Paris har Eiffeltårnet og Louvre – og en masse andet. Men skal du kun besøge to seværdigheder, så er det de to, som du skal opleve. Eiffeltårnet giver en fantastisk udsigt ud over byen, og Louvre er bare et spændende museum næsten uanset hvad, som du interesserer dig for.

Paris er naturligvis også helt fremme, når det gælder mad. Det franske køkken er i forvejen i top – og du finder det ikke meget bedre end i Paris.

Berlin

Mange mennesker forbinder nok først og fremmest Berlin med Den Kolde Krig og 2. Verdenskrig. Og der er da også mange seværdigheder, der er relateret til den tid.

Men Berlin er også kunst og kultur. I byen ligger der en række spændende kunstmuseer og gallerier, der er et besøg værd.

Og så er Berlin jo også stedet, hvor de nyeste tendenser indenfor nattelivet ofte starter – og derefter spreder sig ud til resten af Europa.